Sygemeldt med stress

Stresscoaching

Stresscoaching er for dig, der gennem længere tid har haft mange stress symptomer. Og som gerne vil forebygge, at din stress forværres.

Et forløb tilpasses altid til dine individuelle behov. I et forløb kan du f.eks. lære konkrete redskaber, der gradvist reducerer din stress. Du kan få hjælp til at forebygge stress. Eller hvis du er sygemeldt, kan du få hjælp til f.eks. at takle overgangen tilbage på dit arbejde.

Book en gratis introsession over telefon, hvor du finder ud af om jeg er den rette til at hjælpe dig videre.

Book en gratis intro-session HER

Har du?

 • Søvnproblemer og føler dig generelt træt, udmattet og energiforladt?
 • Svært at styre tankerne, der kører afsted inden du skal sove og når du vågner om natten?
 • Ofte eller konstant uro i kroppen, og kan ikke slappe af?
 • Oplevelsen af at trække dig mere og mere socialt, og at du ikke kan rumme for mange indtryk (selv om du måske plejer at nyde at være sammen med andre mennesker)?
 • Oplevelsen af at du skal tage dig sammen for at koncentrere dig, når du læser og skriver mails, og at du tager ofte dig selv i at glemme ting eller at tabe tråden i samtaler?

Ofte kan det være svært at se selv:

Stresscoach

I et stresscoaching forløb får du:

✔ Værktøjer, øvelser og tiltag som - skridt for skridt - reducerer dine stress symptomer.

✔ Afklaring og håndtering af årsag(erne) til din stress.

✔ Rådgivning i, hvordan du gradvist vender tilbage til dit arbejdsliv.

✔ Afklaring af, hvad du skal gøre – i din unikke situation – for at blive og forblive stressfri på den lange bane.

✔ Opfølgning fra gang til gang, der sikrer momentum og at du bliver ved med at bevæge dig fremad i en positiv retning, et skridt af gangen.

"Rebecka har været helt fantastisk at tale med."

Hun har givet mig en masse redskaber og øvelser til at håndtere stress. Jeg kan genkende mine stress symptomer og er i gang med at knække koden for at bringe dem ned. Alle med stress burde tage et stresscoaching forløb som dette. Rebecka er rigtig god til at komme til bunds og finde ind til årsagen bag stress. Jeg har fået så mange aha oplevelser, der forhåbentlig vil styrke mit fremtidige arbejds- og privatliv.

Anonym deltager i et stresscoachingforløb,

Eksempler på emner, der ofte er fokus på i et stresscoaching forløb:

Et stresscoaching forløb bliver altid skræddersyet til dine individuelle behov og ønsker. Herunder kan du læse eksempler på emner, der ofte bliver taget op i et stresscoaching forløb.

Jeg rådgiver dig i, hvad du kan gøre for at sænke stress, og hvordan du – over tid – reducerer dine stress symptomer. Det kan f.eks. være via:

 • Rådgivning i hvordan du får en bedre søvn.
 • Hjælp til at skabe en struktur, der giver dig mere RO i kroppen og i dit hoved.
 • Rådgivning i hvilke tiltag, der skal til for at støtte din krop i at komme sig. F.eks. lydfiler, kost, motion og kosttilskud. Herunder hvad du bør undgå så længe du har stress.
 • Øvelser i at håndtere negative tanker og følelser, der stresser.
 • Afklaring af hvilke årsager, der ligger til grund for din stress. Dette er ofte en kombination af arbejdsrelaterede- og personlige årsager. Jeg hjælper dig med at få et overblik over årsagerne, samt underviser dig i, hvordan du gradvist forandrer stressfaktorerne i dit liv. At integrere varige forandringer tager tid, og derfor arbejder jeg kun med stressramte i længerevarende forløb.

Jeg rådgiver dig i, hvornår du er klar til at starte i arbejde igen, og hvordan du takler overgangen så du undgår tilbagefald i stress igen. Det kan f.eks. være via:

 • 360 graders rådgivning i hvordan du håndterer og kommunikerer med din arbejdsplads, dit jobcenter og i dit privatliv som sygemeldt med stress eller som hårdt stressramt.
 • Undervisning i hvordan du bliver bedre til at lytte til din krops stress symptomer så du lærer at opdage dem i tide og stress ikke forværres (igen).
 • Viden om og afklaring af, hvilke faktorer i dit arbejds- og privatliv, der potentielt kan give dig en stress-forværring. Du arbejder med, hvordan du gradvist forandrer det, der lader sig gøre, og slipper kontrollen over det, der ikke lader sig forandre (lige nu).
 • Redskaber til at sætte tydeligere grænser og sige tydeligere fra.
 • Støtte i at forandre/justere vaner der giver dig stress, og integrere nye vaner.

"Er du stressramt vil jeg klart anbefale dig at tage kontakt til Rebecka"

Hun fik mig til at indse alvoren i min situation som stressramt og gav mig de redskaber jeg havde brug for til at få det bedre. Det var både mht. søvn, mht. at mærke efter hvad det var der stressede mig, mht. at finde ud af hvad jeg skulle foretage mig for at komme ned i gear og afstresse min krop, mht. hvordan jeg skulle komme tilbage til et almindeligt liv igen osv. Jeg ville aldrig have undværet stresscoaching ved Rebecka. Hun har været den bedste støtte for mig i den sværeste tid i mit liv! Og måske var hun den eneste, der forstod hvad jeg havde brug for.

Mette Rasmussen,

Hvordan er et stresscoaching forløb typisk struktureret? Alt afhængigt af hvor stressramt du er ved opstart af et forløb, vil du typisk blive guidet igennem disse 3 faser i et stresscoaching forløb. Du kan læse mere om dem herunder.

Den første samtale er en screeningsamtale.

I denne samtale vurderer jeg dit nuværende stressniveau og hvad jeg vil anbefale at du arbejder med for at reducere din stress.

Jeg afklarer med dig, hvilke realistiske forventninger du kan have til din bedringsproces.

Jeg foreslår også evt. supplerende behandling, der kan fremme din bedring.

Redskaber der, brugt over tid, vil reducere dine stress symptomer.

Støtte i at skabe en struktur, der giver dig mest muligt ro.

Rådgivning i hvordan du forbedrer din søvn så du, over tid, får en bedre nattesøvn.

Rådgivning i hvilken kost, kosttilskud og motion, der fremmer din bedring.

Rådgivning i kommunikation med din arbejdsgiver, dit jobcenter og din partner/familie.

Øvelser i at håndtere negative tanker og følelser.

Redskaber og øvelser i, hvordan du får integreret mere hvilke, pauser og restitution i din dagligdag, så du forebygger stress fremadrettet.

Afklaring og håndtering af årsager til, at du har fået stress.

Rådgivning i, hvordan du genoptager dit arbejde, herunder planlægning af genoptagelsen af dit arbejde, forventninger til timeantal og arbejdsopgaver, samt afdækning af dine behov og særlige hensyn som arbejdspladsen med fordel kan hjælpe dig med.

Hvis du er selvstændig, rådgiver jeg dig i, hvordan du finder balancen mellem at holde din forretning i gang og samtidig passer på dig selv, både her og nu, og fremadrettet.

Kontakt til HR og/eller nærmeste leder hvis nødvendigt i forhold til at sikre den bedst mulige indslusning tilbage i arbejde.

Afklaring af hvilke forandringer eller justeringer du ønsker at foretage dig på længere sigt, arbejdsmæssigt- og/eller privat.

Fastholdelse af nye stress-reducerende vaner.

For virksomheder kan der efter ønske udarbejdes en afsluttende rapport, der afdækker forløbets progression, herunder hvilke arbejdsvilkår og tiltag, der vil forebygge tilbagefald i stress.

Stresscoaching

Hvordan foregår et stresscoaching forløb?

Et forløb er ofte på 5-10 samtaler à 1 times varighed.

Jeg arbejder kun online. Samtaler foregår over telefon eller Zoom (video-konference).

Tidspunkter fastlægges så de passer dig. Jeg har samtaler i dagtimerne kl. 8-15. En gang om ugen har jeg åbent for samtaler om aftenen.

"Rebecka har været en utrolig stor hjælp for mig i forbindelse med min stress."

Hun har været hurtig til at afkode, hvilken vaneadfærd, der får mig til at ende i en stress situation. Hun har derefter givet mig nogle vigtige værktøjer, der kan hjælpe mig til at bryde de destruktive vaner. Som leder står man ofte alene og er nødt til at have styr på alt, fordi ens egen leder er langt væk. Derfor har det været guld værd, at Rebecka har fokuseret på, hvordan jeg selv kan passe bedre på mig selv og opdage destruktiv adfærd i tide.

Malene Jordt Andersen, Leder

Stresscoaching: Er du i tvivl om jeg kan hjælpe dig? Eller vil du gerne vide mere om det før du booker et helt forløb?

Før du starter i et stresscoaching forløb, anbefaler jeg en indledende screeningsamtale for at afstemme forventninger, og for at vi sammen kan vurdere om stresscoaching er den rette hjælp for dig lige nu.

I en screeningsamtale vurderer jeg sammen med dig, dit nuværende stressniveau. Vi taler om årsager bag din stress. Afstemmer forventninger til din bedringsproces. Og jeg foreslår evt. supplerende behandling, der kan fremme din bedring.

Stresscoach

Hvad koster det at deltage?

For privat-personer koster en enkelt samtale 1.200 kr inkl. moms

Husk at du som selvstændig kan trække rådgivningen fra i dit regnskab.

Hvis du er ansat, så husk at spørge din arbejdsgiver om de ønsker at bevillige et forløb.

Find alle priser her >

Stresscoachen anbefaler:

Nogle gange anbefaler jeg at supplere dit stresscoaching forløb med anden behandling eller rådgivning.

Jeg samarbejder med flere partnere, der kan supplere et forløb hos mig:

Privat socialrådgiver Marianne Stein. Kan kontaktes her >

Akupunktør Anja Funder. Kan kontaktes her >

Naturlig Hormonvejleder Cecilie Zeuthen. Kan kontaktes her >

Miniforløb om fra akasha arkivet

Skru op for dine spirituelle gaver med hjælp fra Akasha arkivet: Tirsdag d. 4/6 & onsdag d. 5/6 kl. 9-10. Koster 0 kr