Sådan reducerer du stress med æteriske olier

Æteriske olier og stress

I denne artikel lærer du om, hvordan du kan reducere stress med æteriske olier. Du kan også læse om hvorfor æteriske olier virker stressreducerende, og hvilke æteriske olier jeg især anbefaler til at reducere stress.

Derfor kan du reducere stress med æteriske olier

Når du dufter til en ren, æterisk olie påvirker den på kort tid dit limbiske system i hjernen. Amygdala, Hippocampus og Hypothalamus er alle en del af det limbiske system i din hjerne, der hver især har betydning for regulering af din stress-respons.

Amygdala er hjernens alarmcentral og følelsesbank. Når du er langvarigt stressramt vil amygdala have tendens til at blive trigget lettere, hurtigere og oftere. End når du er i balance. Det betyder, at tanker, følelser og hændelser som du normalt ikke vil lade dig gå på af, kan trigge amygdala i højere grad end ellers.

Hippocampus’s funktion er bl.a. at være stress-regulerende, og dens funktion hæmmes under langvarig stress. På hjernescanninger, kan man hos langvarigt stressramte se, at hippocampus skrumper. Mens amygdala forstørres. Dette giver en selvforstærkende mekanisme, der kan fastholde dig i stress.

Hypothalamus er hjernens kontrolcenter, der bl.a. styrer det autonomone nervesystem. Og den del af det autonome nervesystem der står for alarmberedskabet har ligeledes en tendens til at rejse sig hurtigere og oftere jo mere stressede vi er.

Din lugtesans er forbundet med det limbiske system. Det betyder at æteriske olier på kort tid fra du har duftet til en ren, æteriske olie, kan påvirke og berolige dit limbiske system. Og dermed berolige din stressfølsomme hjerne.

 

For at æteriske olier virker stressreducerende, skal du være opmærksom på følgende:

  1. De æteriske olier du benytter skal være helt rene. Jeg bruger og anbefaler æteriske olier fra doTERRA, fordi jeg ved at de testet fri af pesticidrester og andre skadelige kemikalier. De er heller ikke fortyndede med vand, men udelukkende produceret af rene plante-essenser.
  2. For at reducere langvarig stress, bør du bruge de æteriske olier konsistent over tid for at få en mærkbar og langtidsholdbar effekt. Du kan også bruge dem akut når du står i en stresset situation, og opleve at de virker effektivt med det samme.
  3. Fordi vi er forskellige som mennesker, findes der ikke en opskrift på præcis hvilke æteriske olier, der vil virke for dig. Det betyder, at du nogle gange skal teste forskellige olier, før du finder den eller de æteriske olier, der matcher dig og det du har brug for.
  4. Æteriske olier fjerner (og det ved du sikkert allerede) ikke de vaner og vilkår, der skaber stress i dit liv. Men fordi de kan sænke dit stressniveau kan de være en effektiv hjælp til at give dig gradvist mere overskud, så du kan håndtere og forandre de årsager der har ført dig ud i stress.

 

Sådan bruger du æteriske olier til at reducere stress

Der er 3 måder du kan bruge æteriske olier på:

Aromatisk: Som skrevet tidligere, når du dufter til en eller flere olier, der påvirker dit limbiske system. Du kan f.eks. tage en dråbe olie mellem dine hænder og tage nogle dybe vejrtrækninger. Eller du kan putte dråber i en diffuser, der forstøver vand og olier ud i det rum du sidder i. Og derved få samme effekt over en længere tidsperiode.

På huden: Huden er kroppens største organ, og alt hvad vi smører på huden optages i kroppen. Derfor vil cremer og andet som indeholder skadelig kemi og som du påfører huden gå ‘i blodet’ så at sige. Så det er i min optik utrolig vigtigt at tænke over, hvad vi udsætter vores hud for. Skadelig kemi påvirker din hormonbalance, og over tid kan det faktisk være en af de store årsager bag langvarig stress. De æteriske olier fra doTERRA kan smøre på huden uden at bekymre dig om skadelig virkning. Dog vil det ofte være en god ide at blande et par dråber sammen med en neutral olie som f.eks. økologisk mandelolie.

Gode steder at smøre æteriske olier på huden er:  Håndled, i nakken, på ømme muskler, chakraer, langs rygraden eller på akupunktur-punkter (hvis du kender dem).

Indvortes: En del af de æteriske olier fra doTERRA kan indtages indvortes. I mit forslag herunder omkring, hvilke olier der er gode til at reducere stress, nævner jeg hvilke olier der kan indtages indvortes.

 

Hvilke æteriske olier skal jeg vælge til at reducere stress?

Herunder finder du mit bud på, hvilke olier jeg anbefaler til at reducere stress.

De æteriske olier fra doTERRA ligger prismæssigt i den høje ende i forhold de olier du f.eks. kan købe i din lokale helsekost da de er af meget høj kvalitet. Og derfor er terapeutiske. Olierne fra doTERRA er meget drøje, og du behøver blot at bruge få dråber for at opnå en effekt.

 

Disse æteriske olier er særligt gode til at reducere stress:

Adaptive: 

Den skønneste oil-blend, der er skabt til at reducere stress og hjælpe dig med at tilpasse din krop, hjerne og nervesystem til alle de indtryk, udfordringer og pres vi konstant bliver udsat for som mennesker. Den dufter mildt og skønt. Jeg diffuser den dagligt. Og smøre den i nakken og på håndled, og dufter til flasken. Jeg anbefaler alle, der har stress udfordringer at bruge Adaptive dagligt.

 

Wild orange:

Vil du have et positivt løft? Denne opløftende olie kan du bruge i løbet af dagen, når energien eller humøret dykker. Oliens essens handler om overskud. Den hjælper dig til at få kontakt til følelsen af at have rigeligt af alt det du har brug for: Energi, ressourcer og positive følelser. Olien er udvundet fra skallen af appelsiner. Jeg bruger 1-2 dråber i en karafel vand som jeg drikker af i løbet af dagen. Den er også skøn af diffuse eller dufte til direkte fra flasken.

 

Copaiba

Copaiba hjælper dig med at balancere dit nervesystem. Den skaber ro og giver dig ved kontinuerligt brug mindre stress. Selv om den også er en del af Adaptive, vil jeg klart anbefale at købe den som ren olie. Jeg bruger 1 dråbe morgen og aften i munden + i situationer hvor jeg føler mig ekstra stresset.

Jeg oplever en bedring i mine stress symptomer med Copaiba. Jeg har stadig hjertebanken ind i mellem, men ikke i samme grad som før. Anonym udtalelse fra en kunde, der har brugt essentielle olier til at reducere stress i ca halvanden måned

 

Balance

Balance er også en blandingsolie. Den indeholder mange trænoter, og hjælper dig med at grounde og holde jordforbindelsen. Er du ‘meget i hovedet’, og har tankemylder hjælper balance dig med at øge din kontakt til kroppen. Flere kunder har meldt tilbage, at den hjælper med en bedre søvnkvalitet. Duft til den inden sengetid for at skabe ro eller når du har tankemylder. Smør den på hjertet, binyrer og under fødderne.

 

Basil

Basilikum olien støtter dig, hvis du er udmattet, udbrændt og har lav energi. Den skal tages kontinuerligt i en periode. Indtag den i veggie-caps (2 dråber morgen og aften). Du kan også smøre den direkte på binyrerne, eller diffuse den sammen med f.eks. wild orange.

 

Vil du gerne i gang med olierne?

Send en mail på mail@stinelundgaard.com eller skriv til mig på messenger eller på sms 2536 1280, så hjælper jeg dig gerne i gang med at bestille.

Du kan også selv bestille direkte via dette link >>> Vælg ‘Join & save’

 

Få adgang til mit gratis online foredrag og lær mere om essentielle olier & stress, HER >>>

Miniforløb om fra akasha arkivet

Skru op for dine spirituelle gaver med hjælp fra Akasha arkivet: Tirsdag d. 4/6 & onsdag d. 5/6 kl. 9-10. Koster 0 kr