Essentielle olier og stress

Essentielle olier og stress

I denne artikel deler jeg en nem, nærende og effektiv metode til at sænke stress

Jeg vil med andre ord lære dig, hvordan du bruger essentielle olier til at forebygge og reducere stress. Og præsentere dig for 4 essentielle olier, der efter min erfaring, er særligt gode til stress-relaterede problematikker.

Jeg oplever essentielle olier som en genial genvej til mindre stress. Du skal nemlig ikke ikke gøre andet end at læne dig tilbage og modtage effekten af en eller flere olier. Når du bruger essentielle olier skal du derfor ikke lære og gøre en hel masse. I virkeligheden hjælper olierne dig til at komme i kontakt med dét du har brug for. Og dét du allerede ved, er sandt for dig.

Essentielle olier påvirker dit limibiske system i hjernen. Det limbiske system er blandt andet center for dine følelser, hukommelse, indlæring og motivation. Når du bruger essentielle olier kan du derfor påvirke dit humør og dine følelser. Det er f.eks. derfor, at en bestemt duft på få sekunder kan vække et minde i dig.

doTERRA’s essentielle olier – som er dem jeg anbefaler – er blandt de reneste på markedet. De virker terapeutisk, og indeholder ikke peticidrester eller andre giftstoffer. De bliver samtidig produceret lokalt de steder i verden, hvor planten til en bestemt olie gror og trives bedst. Du kan læse hele doTERRA’s kvalitetsløfte HER

 

Brug disse 4 essentielle olier til at forebygge og reducere stress

 

Balance

Balance er en blandingsolie. Det betyder, at den består af en kombination af flere forskellige essentielle olier. Balance er rigtig god til at skabe jordforbindelse, hvis du for eksempel har mange tanker kørende i hovedet. Eller har svært ved at få sat handling bag dine ideer. Der er mange trænoter i denne blanding. Den hjælper dig til at sænke tempoet og komme ned i gear. Balance hjælper dig til at integrere langsomhed, ro og forbindelse til dig selv – en mangelvare for mange her i Danmark. Smør en dråbe olie på dine håndflader og indånd duften fra hænderne. Bland et par dråber i økologisk mandelolie, og smør håndled, skuldre, solar plexus, hjerte eller fødder.

 

Frankincense

Frankincense er en af mine personlige favoritter. Den er en single oil, og består kun af essens udvundet fra Frankincense træet. Og kunne jeg KUN vælge en olie, så ville det blive den. Frankincense bliver også kaldt kongen over alle olier. Den hjælper dig i kontakt med din sandhed – altså dét, der er rigtigt for dig. Kimen til megen stress ligger i, at handle og leve i uoverensstemmelse med dét menneske du er. Vi er hver især forskellige som mennesker, med forskellige behov, ønsker og drømme. Olien hjælper dig fri af behovet for at sammenligne dig med andre, så du kan finde styrke i at være den du er. Den styrker dit nervesystem, og mindsker angst og spændinger. Du kan bruge olien på alle tidspunkter af døgnet. Smør den f.eks. under fødderne, på hjertet eller få hjælp til at smøre den langs din rygrad.

 

Copaiba

Denne olie er fantastisk til at reducere stress, men den bærer også på en lille “advarsel”. Min egen oplevelse med Copaiba er, at den skaber ro i mit nervesystem på få sekunder. Med andre ord, jeg falder helt til ro af bruge olien. Den er smertelindrende. Og samtidig hjælper den gammel bagage frem i lyset. Det betyder – og det er nu min lille advarsel kommer – at for nogle mennesker kan brugen af Copaiba sætte gang i en større udrensningsproces, da dens essens handler om at hele fortidens smertepunkter. Så kommer du i vild proces af olien, så skru ned for brugen af den og tag det i små skridt. Olien er også god at bruge, hvis du mærker skyld og skam. Smør f,eks. et par dråber af olien på nakke, skuldre, håndled eller underarme. Eller dryb en dråbe i din håndflade, dyb en tommelfinger i dråben og sæt den i ganen.

 

Serenity

Serenity er en skøn blandingsolie. Denne olie er især god til at skabe ro, og bruges med fordel om aftenen og før sengetid. Serenity indeholder: Lavendel, merian, kamille, ylang ylang, sandeltræ og vanilje. Den er ideel til at reducere stress og hjælper dig med at slippe dét, der har fyldt i løbet af dagen. Olien hjælper med at balancere årsagerne bag stress og uro. Og den hjælper dig med at mærke, hvor du har brug for at justere i dit liv. Når du gerne vil lade godt op efter en lang dag, er denne olie god at massere under fødderne. Eller f.eks. at tage 1 dråbe imellem hænderne og trække vejret dybt ned i hænderne. Eller put 1 dråbe i et fodbad, og lad roen sænke sig.

NB. Beskrivelsen af olierne er lavet Christine Eilvig.

Sådan bruger du essentielle olier

Kom 1-3 dråber i hånden og gnid hænderne mod hinanden og smør på f,eks. håndled, nakke, skuldre, brystet, hjertet, lungerne, solar plexus, og under fødderne.

Afslut med at indånde duften, ved at placere begge hænder samlet foran ansigtet, luk øjnene og træk vejret dybt et par gange.

Du kan også indånde en olie direkte fra flasken.

Alle olier kan bruges i en diffuser (apparat der vaporisere duften ud sammen med vand i det rum du sidder i). Jeg bruger max 2-3 dråber, da jeg oplever, at olierne er meget intense.

Nogle af olierne kan også bruges i ganen. som f.eks. Copaiba eller Frankinscence.

Vær opmærksom på ikke at gå ud i sollys efter du har smurt din hud i olier. Og undgå at få olie i øjne og næse, eller steder, hvor din hud er sensitiv.

Og vid, at du ikke kan gøre noget forkert. Det er ikke farligt at bruge essentielle olier. Lyt til din intuition og brug de olier, der umiddelbart tiltrækker dig. Efterhånden vil du få dine egne favoritter og øge dit kendskab til og erfaring med, hvilke olier, der virker bedst for dig til hvad.

Og så er det lige vigtigt for mig at understrege, at brugen af essentielle olier naturligvis ikke fratager os hver især fra at tage ansvar og justere der, hvor vi har brug for at gøre det. Olierne kan hjælpe med at lindre, skabe overskud og mere klarhed til at få foretaget de valg og handlinger vi hver især har brug for, for at komme i balance.

 

Vil du også have glæde af olierne til at reducere stress?

KLIK HER og læs (+ se video om), hvordan du kommer i gang med olierne fra doTERRA >>>

Miniforløb om fra akasha arkivet

Skru op for dine spirituelle gaver med hjælp fra Akasha arkivet: Tirsdag d. 4/6 & onsdag d. 5/6 kl. 9-10. Koster 0 kr